Varma kanel- och valnötsäpplen

142

Varma kanel- & valnötsäpplen

Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 8 små äpplen
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mörk choklad hackad i grova bitar
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • ljus sirap

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180 grader (över- och undervärme).
  • Skär av toppen på varje äpple så att du får som ett lock. Kärna ur äpplena.
  • Blanda havregryn, hackade valnötter, choklad, smöret i klickar, socker och kanel i en bunken. Rör om så att allt blandas.
  • Tryck ner blandningen i hålet på äpplena och lägg på ”locket”.
  • Ställ äpplena i en ugnsform och ringla över sirap.
  • Ställ in formen i ugnen och baka äpplena i 15-20 minuter tills de puffat upp och känns genombakade.
  • Ät tillsammans med slövispad grädde eller vaniljsås.
Måltid: Efterrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB