Varma kanel- & valnötsäpplen
Ingredienser
- 8 små äpplen
- 1 dl valnötter
- 1 dl havregryn
- 1 dl mörk choklad hackad i grova bitar
- 150 g rumsvarmt smör
- 3 msk strösocker
- 1 msk malen kanel
- ljus sirap
Instruktioner
- Värm ugnen till 180 grader (över- och undervärme).
- Skär av toppen på varje äpple så att du får som ett lock. Kärna ur äpplena.
- Blanda havregryn, hackade valnötter, choklad, smöret i klickar, socker och kanel i en bunken. Rör om så att allt blandas.
- Tryck ner blandningen i hålet på äpplena och lägg på ”locket”.
- Ställ äpplena i en ugnsform och ringla över sirap.
- Ställ in formen i ugnen och baka äpplena i 15-20 minuter tills de puffat upp och känns genombakade.
- Ät tillsammans med slövispad grädde eller vaniljsås.