Vallmostekt ägg med tonfisk
Ingredienser
- 4 ägg
- 4 skivor skivor färsk tonfisk á 150 g
- 2 msk vallmofrö
- Röd salladskål
- Persilja
- En tuss sherryvinäger till servering
- Olivolja och smör till stekning
- Havssalt, paprikapulver och svartpeppar till smak
Instruktioner
- Hetta upp en stekpanna. Salta och peppra tonfisken och halstra ett par minuter på varje sida.
- Skär ner salladen och persiljan grovt och lägg upp på tallrikar.
- Lyft över tonfisken på salladen.
- Lägg en klick smör i samma panna som ni stekt fisken i, pudra över vallmofrö och låt dem poppa hastigt i smöret. Knäck över äggen och stek ”sunny side up”. Smaksätt med salt, peppar och paprika.
- Stänk över lite vinäger på tonfisksalladen och toppa med det vallmostekta ägget. Hugg in!
Har du lagat det här?
Är nyfiken på hur det blev när du lagade. Tagga @mat_tina på Instagram.