Grillade morötter generöst täckta med färsk dill, toppade med en len gräddressing. Ett måste till kräftskivan!
Sommarens dilliga morötter
Ingredienser
- 1 bunt sommarmorötter
- 1 knippe krondill
- 1 knippe vanlig dill
- Salt och svartpeppar
- Ett gäng dillkokta signalkräftor till servering om man vill
Gräddressing
- 2 dl grädde 40%
- 2-3 msk citronsaft
- 1 tsk socker
- ½ tsk salt
- Svartpeppar till smaksättning
Instruktioner
Starta med morötterna
- Grilla morötterna på en kolgrill tills det finns lite spänst kvar i dem.
- Hacka över dillen.
Gräddressing
- Häll upp grädden i en skål.
- Ta i citronsaft, socker och salt. Rör runt så sockret smälter ut i dressingen.
- Låt den stå i cirka 5 minuter tills dressingen tjocknar
Snart käk…
- Lägg upp morötterna på ett fat. Blanda runt dem med dressingen och dill.
- Avsluta med ett par varv med pepparkvarnen.
- Servera tillsammans med kräftorna, en ostbit och lite gott bröd! Voila…