Midsommarsill

2K

Låt gärna stå i 1 dygn eller mer. Servera på nybakt danskt rågbröd .

Midsommarsill

Ingredienser

  • 10 fileér marinerad inläggningsill
  • 8 anjovisfileér + lite av spadet

Sås

  • 3 dl majonnäs
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 stor knippe gräslök
  • 1 stor knippe dill
  • 1 tsk grovmalen vitpeppar från kvarn
  • 2 lime
  • 2 tsk dijonsenap

Instruktioner

  • Dela sillen i gaffelbitar. Hacka över anjovisen.
  • Blanda majonnäs med creme fraiche och lägg i en skål.
  • Skär ner gräslöken och finhacka dillen med stjälkar och allt. Lägg ner i skålen med sillen och anjovisen + lite av spadet.
  • Riv över limeskal och pressa ur saften ur 2 lime, blanda ner i såsen.
  • Lägg upp i en burk och låt gärna stå i 1 dygn eller mer. Servera på nybakt danskt rågbröd.
Måltid: Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB