Bakad pumpa, burrata och brynt lökig vinägrett

2K
TIPS!
Rosta pumpakärnorna (alltså de du köper i affären)

Servera pumpan på ett sharing-fat & låt alla gröpa ur härligheten! 🙂

Bakad pumpa, burrata och brynt lökig vinägrett

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 skalad pumpa t ex butternut
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 burrata
  • 1 påse spenat 50 g
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • olivolja salt och nymalen
  • svartpeppar

VINÄGRETT

  • 2 skalade rödlökar
  • 1 msk smör
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 citron
  • ½ dl pepprig olivolja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Dela pumpan på längden och kärna ur den. Lägg på en plåt och ringla över olja, salta och peppra. Krossa vitlöken och lägg på plåten.
  • Baka i ugnen ca 20 minuter, pumpan ska kännas mjuk.
  • Finhacka löken till vinägretten och lägg i en mindre stekpanna, tillsätt smör, vatten och socker.
  • Låt vätskan reduceras, alltså koka ner. Efter det börjar löken brynas och blir sen svagt gyllenbrun.
  • Pressa över citronsaft och ringla över olivoljan. Magiskt gott.
  • Lägg pumpan på ett fat och toppa med burratan. Vänd ner spenaten i vinägretten och lägg på pumpan. Strö över pumpakärnorna.
Måltid: Huvudrätt, Lunch, Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB