Servera pumpan på ett sharing-fat & låt alla gröpa ur härligheten! 🙂
Bakad pumpa, burrata och brynt lökig vinägrett
Ingredienser
- 1 skalad pumpa t ex butternut
- 2 skalade vitlöksklyftor
- 1 burrata
- 1 påse spenat 50 g
- 1 dl rostade pumpakärnor
- olivolja salt och nymalen
- svartpeppar
VINÄGRETT
- 2 skalade rödlökar
- 1 msk smör
- ½ dl vatten
- 1 tsk farinsocker
- 1 citron
- ½ dl pepprig olivolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela pumpan på längden och kärna ur den. Lägg på en plåt och ringla över olja, salta och peppra. Krossa vitlöken och lägg på plåten.
- Baka i ugnen ca 20 minuter, pumpan ska kännas mjuk.
- Finhacka löken till vinägretten och lägg i en mindre stekpanna, tillsätt smör, vatten och socker.
- Låt vätskan reduceras, alltså koka ner. Efter det börjar löken brynas och blir sen svagt gyllenbrun.
- Pressa över citronsaft och ringla över olivoljan. Magiskt gott.
- Lägg pumpan på ett fat och toppa med burratan. Vänd ner spenaten i vinägretten och lägg på pumpan. Strö över pumpakärnorna.