Kräftskivan är strålande. Kom ihåg att spara kräftskalen — åtminstone dina egna (det gör jag) — och koka en god soppa. Det är ju synd att slänga den fina smaken. Enjoy!
Mina kokta kräftor
Ingredienser
- 1 kg levande insjökräftor
LAG
- 3 liter vatten
- 33 cl mörk öl
- 1 dl salt
- ½ dl strösocker
- 1 ½ msk kumminfrön
- 4 knippen krondill
Instruktioner
- Koka upp vatten, öl, salt, socker, kummin och hälften av krondillen i en stor kastrull. Låt lagen sjuda 10 minuter.
- Lägg i kräftorna och låt koka 4–5 minuter, var noga med att se till att kräftorna är täckta med lagen under koket.
- Ta kastrullen från spisen och lägg i resterande dill. Låt kräftorna svalna i lagen.
- Låt stå i kyl, gärna över natten så smaken tränger in i kräftorna ordentligt.
- Servera med goda svenska och danska ostar, kvittenmarmelad, snaps och bröd!