Jag älskar gratinerad ost, speciellt med druvor och mandel, men vissa i familjen blir inte mätta (läs en 16-åring). Det är då du slänger in några schyssta lammkorvar. Så plättlätt och alla blir glada!
Chèvre Chaud med mandel & druvor
Ingredients
- 1 stor baguette gärna en från igår, alltså inte pinfärsk
- 50 g smör
- 250 g chèvre
- 4 msk lönnsirap
- ½ ask gröna druvor (150 g)
- 1 dl rostad marconamandel
- 1 påse rucola (70 g)
- 1 citron
- ½ dl olivolja
- olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
Instructions
- Sätt ugnen på 250 grader grill.
- Dela baguetten på mitten och dela den sen längs med så du får fyra halvor.
- Smöra brödet och ringla över lite olivolja, salta och peppra. Placera två större bitar chèvre på varje macka.
- Rosta generöst i ugnen tills osten har fått en gyllenbrun yta och brödet blivit rostat. Ta ut och ringla över lönnsirapen.
- Halvera druvor och mandlar, hacka rucolan. Blanda med rivet citronskal, citronsaft och olivolja. Salta och peppra.
- Lägg salladen på toasten och servera med en korv eller som den är.