Tajarin är Piemontes lite tunnare version av tagliatelle. Innehåller mer ägg än vanlig tagliatelle vilket ger den både en skön gul färg & grym smak.
Tajarinpasta
Ingredienser
- 250 gr tipo 00 mjöl
- 8 st äggulor
- 1 nypa salt
- olivolja
Instruktioner
- Lägg mjölet på bänkskivan. Gör en urgröpning i mitten och lägg i äggulorna.
- Tillsätt en nypa salt, 1-2 tsk olivolja och knåda tills det blir en fast deg.
- Om du är nybörjare kan du behöva knåda pastadegen ordentligt innan du har rätt konsistens. Tillsätt en liten liten tuss vatten om det behövs – vi snackar 1-1,5 msk maximalt.
- Gnid in ytan med olja, täck med plastfilm och låt stå i 2 timmar.
- Knåda pastabollen igen och kavla sedan ut den till ett tunt ark. Vik ihop arket några varv och skär änglahårstunt med kniv.