Lyxa till pinnbröden med en smarrig laxröra så når denna klassiker nya höjder. 🙂
Pinnbröd med varmrökt lax & pepparrot
Ingredienser
Pinnbröd
- 1 liter vetemjöl special ca 700 g
- 50 g jäst
- 3 dl vatten
- 2 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 tsk honung
- 30 g smält smör
Laxröra
- 300 g varmrökt lax
- 2 dl god majonnäs
- 1 dl rysk yoghurt
- 1 dl cornichons
- 1 knippe gräslök finhackad
- 4 msk färskriven pepparrot
- 1 knippe hackad dill + extra till servering
- 4 citronklyftor
Instruktioner
Vi börjar med degen
- Blanda alla ingredienser till en smidig hyfsat fast deg och låt gå i ca 3-4 minuter i degblandaren.
- Låt degen jäsa i ca 35-40 min.
- Packa ner degen i en skål med lock och ta med dig ut i skogen tillsammans med laxröran och en termos kaffe.
Laxröra
- Smula ner varmrökt lax i en skål. Blanda ner finhackade cornichons, gräslök, riven pepparrot, dill, majonnäs och gräddfil.
- Blanda ihop till en röra och smaka av med salt och svartpeppar.
I skogen
- Tänd en eld vid din finaste grillplats.
- Snurra upp en degen på pinnar.
- Grilla pinnbröden över öppen eld och fyll med laxröran. Toppa med citron, dill och extra riven pepparrot.