Ingredienser
- 1 hel rökt makrill
- 4 löskokta ägg vi körde 4-5 minuter från kokande vatten
- 1 Grönsallad till servering
- 50 g babyspenat
Tomatsås
- 2 stora tomater
- 0,5 dl god gräsig olivolja
- 1 msk honung
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- Lite salt till smaksättning
Instruktioner
- Värm ugnen till 125°.
- Linda in fisken hel i alufolie och kör in i ugnen.
- Riv tomaterna grovt. Hetta upp olivoljan i en gryta och tillsätt tomater och övriga ingredienser. Koka ihop såsen på medelvärme i ca 8-10 minuter. Smaka av med salt.
- Skölj sallad och spenat och fördela på tallrikar. Ta ut fisken och plocka större bitar som landar på salladen tillsammans med ägget.
- Skeda över den ljumna tomatsåsen och servera direkt.