Fylld köttfärslimpa med ajvar och gräddost
Ingredienser
- 500 g blandfärs
- 1 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 tsk salt och svartpeppar ur kvarn
- 6 msk Ajvar relish
- 2 tsk rivet citronskal
- 100 g riven gräddost
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Blanda en grundfärs med ägg, mjölk och blandfärsen. Smaksätt med salt och peppar.
- Platta ut färsen på ett ark bakplåtspapper på köksbänken.
- Bred ajvar på färsen och riv över citronskal. Smula över osten.
- Forma färsen till en rulle med hjälp av bakplåtspappret.
- Lägg färslimpan med skarven nedåt på en smord plåt eller på bakpapper.
- Linda in rullen tätt med baconskivor. Stek i ugnen i ca 20-25 minuter. Servera med stekt ägg och en härlig grönsallad.