Frukost med äggröra och matjesill

3.6K

Frukost med äggröra och matjesill

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 matjessill filéer
  • 1 ask krasse
  • 4 skivor danskt rågbröd

Äggröra

  • 4 stora ägg
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 75 g smör
  • salt och vitpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Vispa ihop ägg och grädde med en gaffel. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  • Smält hälften av smöret i en traktörpanna låt det skumma upp utan att ta färg och tillsätt äggblandingen.
  • Vänd försiktigt i stora rörelser med en slickepott på svag värme i 1-2 minuter tills äggen börjar bli lite krämiga och ”sätter sig i sjok”. Vänd ner resten av mjukt smör i klickar och låt det smälta ut och blandas med de krämiga äggen.
  • Servera äggröran på rågbrödet med skuren sill och krasse på toppen!
Måltid: Frukost
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB