Rostade rotfrukter med pressylta och parmesan

2.3K

Rostade rotfrukter med pressylta och parmesan

Ingredients

  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g pressylta
  • 50 g parmesan
  • Olivolja till stekning
  • 2 kvistar timjan
  • Salt och svartpeppar

Instructions

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skrubba rotfrukterna, dela dem om dom är stora, skala och dela ner lökarna och lägg upp tillsammans med rotfrukterna i en ugnsform. Ringla olivolja över och smaksätt med salt och peppar.
  • Baka av i ugnen cirka 15-20 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
  • Lägg upp rotfrukter och lök på ett stort fat. Riv över syltan och parmesan och vänd runt med rotfrukterna. Avsluta med plockad eller hackade timjanblad vid servering.
Course: Huvudrätt
Cuisine: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB