ANNONS:

ANNONS:

Ölbräserad tunga med stompade rotfrukter

310
TIPS!
Servera med en klick grov senap!

Våga testa färsk gristunga. Det är billig mat som blir otroligt mört!

Ölbräserad tunga med stompade rotfrukter

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 Färska eller rimmade svintungor
  • 4-5 skalade potatisar
  • 2 skalade gula lökar
  • 2 skalade morötter
  • 1 flaska julöl Ale, 33 cl
  • 4 dl vatten eller buljong
  • 1 knippe färsk timjan
  • 8 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör till att stompa rotfrukterna med
  • salt och svartpeppar till smaksättning
  • olivolja till stekning

Instruktioner

  • Lägg alla ingredienser i en tryckkokare och låt småputtra i ca 30-35 minuter.
  • Sänk trycket och ta av locket på grytan. Lyft upp köttet och timjankvistarna på en tallrik.
  • Koka upp potatis och grönsaker och koka in buljongen tills hälften återstår. I med 2 matskedar smör, gaffla/moffa alltsammans med en potatisstöt.
  • Smaksätt med salt, peppar och ev lite mer timjan. Håll varmt!
  • Dela tungorna på längden, hetta upp en stekpanna med olivolja och stek tungorna krispiga och en härlig karamelliserad stekyta. Smaksätt med salt och peppar .
  • Servera med rotfruktsstompet och en klick grov senap!
Måltid: Huvudrätt
ANNONS:
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB