Cashewdip med svartkål och persilja
Ingredienser
- 3 dl cashewnöter
- 1 påse skuren svartkål 70 g
- 1 knippe bladpersilja 30 g
- Saft från 0,5 citron
- 1 msk tahini
- 1 vitlöksklyfta
- 0,75 dl olivolja
- 0,75 dl kokt vatten från kålen
- Salt och svartpeppar från kvarn
Instruktioner
- Koka upp 5 dl vatten. Lägg nötterna i en skål och täck dem med det kokande vattnet och ett lock. Låt stå i minst 30 min och svälla.
- Förväll under tiden kålen i kokande vatten, ta upp och torka av kålen (spara lite kokvatten till såsen).
- Lägg nötter, kål, persilja, vitlök och tahini i en kannmixer och tillsätt kokvatten, olivolja och citronsaft. Mixa till en grov dip och tillsätt eventuellt lite mer vatten om det behövs. Smaksätt med salt och svartpeppar.