Blåmusslor med sötpotatis och curry
Ingredienser
- 1 nät blåmusslor, 1 kg
- smör till servering
- 3 kvistomater
- 2 tsk grön currypasta
- 1 burk kokosmjölk
- 4 små sötpotatisar
- havssalt
- svartpeppar
Instruktioner
- Rensa och skölj igenom musslorna. Ta bort skadade och dom som inte stänger sig.
- Klyfta ner tomaterna och fräs med olivolja lite salt och currypasta i en gryta. Tillsätt kokosmjölken och låt småkoka 4-5 minuter. Tillsätt musslorna och sätt på lock.
- Picka potatisen med en gaffel och kör i micron ca 5-6 minuter för mindre potatisar tills den är mjuk.
- Skaka runt musslorna i grytan. Smaka av skyn med salt och svartpeppar.
- Servera musslorna i djup tallrik tillsammans med sötpotatis och en klick smör i.