Servera med en god råkräm.
Persikopaj med råkräm
Ingredienser
Pajdeg
- 4 dl vetemjöl
- 0,5 dl blå vallmofrö
- 1 ägg
- 175 g smör
Mazarinfyllning
- 50 g smör
- 300 g mandelmassa riven
- 1 dl rörsocker
- 2 krm vaniljpulver eller 0 5 skrapad vaniljstång
- 1,5 msk vetemjöl
- 2 ägg
- 5 små persikor eller nektariner i klyftor
Instruktioner
- Sätt ugnen till 220 grader. Blanda till pajdegen och lägg in i kylen i ca 20 minuter så den får vila och bli kall (lättare att kavla ut då).
- Blanda samman smör, riven mandelmassa och socker till en smet.
- Tillsätt vanilj vetemjöl och rör ner ett ägg i taget tills smeten blir jämn och smidig.
- Kavla ut degen till ca 4 mm mellan dubbel plastfilm, fodra pajformen eller en stekpanna med degen.
- Fördela mazarinsmeten i formen och tryck ner klyftor av frukten i smeten.
- In i ugnen i cirka 10 minuter och sen sänker ni värmen till 180 grader och fortsätter grädda av pajen i 30 minuter till.
- Ta ut och låt svalna innan servering, servera med råkräm.