Tortilla med syrad rödkål och avokado

3.2K

Prova gärna med en sked ricotta eller keso till fyllningen.

Tortilla med syrad rödkål och avokado

Portioner 4

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl special
  • 2,5 dl kokhett vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk smält smör
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 250 gr rödkål
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 avokado
  • salt och vitpeppar från kvarn

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienserna till degen i en bunke. Tillsätt smör, olja och hett vatten och rör om.
  • Knåda degen smidig i bunken och låt den svälla i ca 20 minuter.
  • Strimla rödkålen och lägg upp i en skål. Tillsätt 2 nypor salt, ett par drag med vitpeppar och vinägern och massera in i kålen. Ställ åt sidan att dra.
  • Arbeta ut degen till en rulle och skär i 3 cm tjocka skivor, kavla ut dem tunt till tortillas.
  • Hetta upp en stekpanna utan matfett. Stek tortillabröden ett par minuter på varje sida i torr panna tills de blivit bubbliga och gyllenbruna.
  • Fördela rödkål och några skedar avokadokött i varje bröd och vik ihop till en wrap!
  • Ät direkt, varma och fulla av smak!
Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB