Prova gärna med en sked ricotta eller keso till fyllningen.
Tortilla med syrad rödkål och avokado
Ingredienser
- 5 dl vetemjöl special
- 2,5 dl kokhett vatten
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk smält smör
- 1 msk olivolja
- 0,5 tsk salt
- 250 gr rödkål
- 2 msk äppelcidervinäger
- 2 avokado
- salt och vitpeppar från kvarn
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna till degen i en bunke. Tillsätt smör, olja och hett vatten och rör om.
- Knåda degen smidig i bunken och låt den svälla i ca 20 minuter.
- Strimla rödkålen och lägg upp i en skål. Tillsätt 2 nypor salt, ett par drag med vitpeppar och vinägern och massera in i kålen. Ställ åt sidan att dra.
- Arbeta ut degen till en rulle och skär i 3 cm tjocka skivor, kavla ut dem tunt till tortillas.
- Hetta upp en stekpanna utan matfett. Stek tortillabröden ett par minuter på varje sida i torr panna tills de blivit bubbliga och gyllenbruna.
- Fördela rödkål och några skedar avokadokött i varje bröd och vik ihop till en wrap!
- Ät direkt, varma och fulla av smak!