Gott till stekt eller grillat fläskkött eller hamburgare.
Foto: Lennart Weibull
Picklade bakade tomater
Ingredienser
- 300 g små tomater på kvist
- 1 hel vitlök
- olivolja
- salt och svartpeppar ur kvarn
Lag
- 0,5 dl ättika 24%
- 1 dl rörsocker
- 2 dl vatten
- 5-6 hela kryddnejlikor
- 8 krossade svartpepparkorn
- 2 lagerblad
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Koka upp ingredienserna till lagen i en kastrull. Låt svalna.
- Lägg tomaterna i en ugnsform. Dela vitlöken mitt på över klyftorna och gnid in formen och tomaterna med vitlökshalvorna. Lägg även dessa i formen. Ringla över lite olivolja, salta och peppra och vänd runt alltihop.
- Baka i ugnen i 10–15 minuter, tills tomaterna blivit lätt rostade och börjar bli mjuka.
- Ta ut formen och slå över lagen så det knappt täcker. Lät svalna och gärna stå övertäckt i kylen över natten så att smakerna verkligen kan blanda sig med varandra.