Örtscones och foliepaket med rödbetor och ricottaost på grillen. Enkelt & gott!
Ricottabakade rödbetor med grillade örtscones
Ingredienser
- 4 förkokta rödbetor
- 150 g ricotta
- 4-5 sardellfileer
- 2 lime
- 2 vitlöksklyftor
- 1 knippe mynta
- 1 knippe persilja
- olivolja till smaksättning
- salt
- 2 krm chiliflakes
Instruktioner
- Tänd grillen till en fin glödbädd.
- Skala och hacka vitlöken , hacka sardellerna och örterna. Lägg upp klyftade rödbetor i små folieformar, ringla över lite olivolja.
- Fördela osten, sardeller, vitlök och örter på rödbetan och pressa över limejuice. Smaksätt med salt och chiliflakes på toppen.
- Stäng folieformarna med ett lock och lägg dem på grillen. Låt grilla under stängt lock i 8-10 minuter så rödbetan blir varm och fyllningen smälter. Ät direkt!