Blodgrape- & granatäppelsorbet

2.8K

Till sorbeterna behöver du en glassmaskin. Har du ingen så låna grannens – det är det värt! Att ha äggvita i en sorbet är lite fusk tycker en del, men jag tycker att det är en lätt genväg för att få en både fluffig och smidig sorbet. Granatäppeljuice hittar du på livsmedelsbutikernas hälsohylla.

Blodgrape- & granatäppelsorbet

Portioner 4

Ingredienser

  • 0,5-0,75 vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 4-6 granatäpplen
  • 4,5 dl färskpressad granatäppeljuice
  • 2,5 dl färskpressad blodapelsinjuice
  • 1 äggvita, lätt uppvispad
  • granatäppelkärnor till garnering

Instruktioner

  • Skär ett snitt längs vaniljstången och skrapa ner fröna i en kastrull. Koka upp vatten, socker, vaniljfrön och stång och låt sockret smälta. Ställ åt sidan för att svalna.
  • Pressa saften ur 3–4 granatäpplen (använd resten till garnering).
  • Blanda sockerlagen med saft, juice och äggvita. Häll massan i en glassmaskin och kör tills sorbeten är fryst och smidig.
  • Skär antingen av ett lock på granatäpplena och kärna ur dem, eller dela dem så att du får flera halvor. Det blir minst stänk om du håller granatäpplet under vatten i en bunke när du pillar ut kärnorna.
  • Fyll de urgröpta skalen med sorbet och ställ in i frysen. Vid servering, garnera med granatäppelkärnor (de som blir över kan du frysa in eller strö över en sallad).
Måltid: Efterrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB