Vitlöksfriterad Nors med gurka och yoghurt

582

Nors är en cool fisk som vi friterar och äter hel. 🙂

Vitlöksfriterad Nors med gurka och yoghurt

Ingredienser

  • 600 g hel Nors
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl grahams eller rågmjöl till panering
  • salt
  • rapsolja till fritering
  • 0,5 riven gurka
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • citronklyftor
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Be din fiskhandlare att ta ur och klippa bort ryggbenet på fisken.
  • Skala och skiva vitlöken tunt. Värm på oljan i en kastrull eller stekpanna med hög kant.
  • Vänd fisken i mjölet så det täcker och salta.
  • Lägg i ett par fiskar åt gången i stekpannan och fritera i ca 2-3 minuter. Tillsätt skivad vitlök och fortsätt fritera tills vitlöken är gyllenbrun.
  • Ta upp alltsammans på ett fat med tidningspapper så fettet rinner av. Salta lite extra på fisken.
  • Servera med riven gurka, yoghurt och citronklyftor.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB