Vinmarinerad rostas à la mamma

2K
TIPS!
Servera med din favoritpotatissallad!

Perfekt till studenten eller konfirmationen. Oavsett om ni är 10 eller 30 personer.

Vinmarinerad rostas à la mamma

Portioner 6 (lagom för ca 6-8 personer)

Ingredienser

  • 1,5 kg putsad rostas i hel bit
  • Salt och svartpeppar från kvarn
  • Olivolja till stekning

Marinad

  • 1 liter vatten
  • 1 liter vitt torrt vin
  • 2 dl rödvinsvinäger
  • 3 dl god olivolja
  • ¾ dl salt
  • 3 gula lökar i grova bitar
  • 1 vitlök, halverad
  • Skal från 0,5 citron
  • 3 lagerblad
  • 3 stjärnanis
  • 3 kvistar färsk rosmarin
  • 1 knippe kruspersilja med stjälk
  • 0,5 msk krossad svartpeppar

Instruktioner

  • Salta och peppra köttet runt om. Bryn det i en stekpanna med olivolja.
  • Sätt ugnen på 130° och stek köttet i ugnen sakta till en innertemperatur av 54-56 grader för ett medium rare kött (som rostbiff helt enkelt).
  • Koka upp lagen till marinaden och låt den svalna helt. Lägg i köttet när lagen är sval och ställ in i kylen över natten. Minst 12 timmar, gärna mer.
  • Lyft upp köttet och torka av med lite hushållspapper. Skiva upp tunt som rostbiff på fat och skeda över lite av marinaden om du vill. Garnera med lite örter och servera tillsammans med din favoritpotatissallad.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB