Ta fram sommarens blåbär ur frysen och använd dem till denna läckra juldessert med brie och blåbär.
Varm Brie med blåbärsmylta
Ingredienser
- 1 rund hel brieost ca 500 gr
- 2 askar blåbär
- 1 kvist färsk rosmarin
- 2 msk balsamicovinäger
- 2 msk ljust muscovadosocker
- 1 msk olivolja
- havssalt
Instruktioner
- Koka upp socker, rosmarin och balsamicovinäger i en kastrull ,tillsätt blåbären och låt hastigt få ett nytt uppkok så att bären bara släpper sin juice. Ställ åt sidan och låt kallna.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och havssalt. Lägg ner den hela osten och stek försiktigt ett par minuter tills den är vackert brynt och karamelliserad på ytan, vänd försiktigt och låt steka 1-2 minuter på nästa sida.
- Ställ av stekpannan från spisen och låt osten värmas rakt igenom, osten ska kännas mjuk och smält när man trycker lätt på mitten.
- Skeda över blåbärsmylta på toppen av osten och servera den direkt ur stekpannan på bordet till dina gäster.