Tomatsås på San Marzano tomater
Ingredienser
- 2 burkar hela konserverade tomater San Marzano
- 1 vitlöksklyfta
- 1 liten gul lök
- 1 morot 70 g
- 1 stång stjälkselleri
- 3 st ansjovisfiléer + 1 msk spad
- 2 tsk tomatpure
- 4 msk gräsig olivolja
- 25 g smör
- Salt och svartpeppar
- Spaghetti till servering
Instruktioner
- Riv lök, morot, selleri grovt på rivjärn. Mosa tomaterna med en gaffel. Fräs grönsakerna och vitlöken i olivolja 2-3 minuter.
- Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till så beskan mildras i smaken.
- Tillsätt anjsovis och tomaterna och låt småputtra i cirka 30 minuter på svag värme.
- Smaksätt såsen med salt/peppar och runda av med en klick smör innan servering.
Servering
- Vänd ner aldentekokt spaghetti i såsen och servera direkt.