Tomatmarmelad

26.7K

Släng inte dina gamla tomater. Gör marmelad av dem.

Tomatmarmelad

Portioner 5 små burkar

Ingredienser

  • 700 g tomater, gärna övermogna
  • 500 g syltsocker
  • Rivet skal och saft från 0,5 citron
  • 2 tsk vitvinsvinäger

Instruktioner

  • Rensa, skölj och skär ner tomaterna i grova bitar.
  • Blanda tomater med socker, citron och vinäger i en kastrull med tjock botten.
  • Koka upp och skumma eventuellt av ytan med en hålslev. Tillsätt kryddorna och låt sjuda under omrörning i cirka 10 minuter.
  • Sylten ska bli lite genomskinlig och klar på ytan.
  • Skumma en sista gång med hålslev.
  • Häll upp sylten varm på rena syltburkar, sätt på lock och vänd dem upp och ner att svalna.
  • Förvara sylten mörkt och svalt i kylen.
Måltid: Tillbehör
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB