Tomat & Sherrysill

5.1K

Glöm inte att smaka av. Kanske behövs det mer svartpeppar och en tuss sherry?

Tomat & Sherrysill

Ingredienser

  • 6-8 stora matjesillfileér
  • 2 burkar hela San Marzano tomater
  • 1,5 dl socker
  • 4 msk ättika 12%
  • 1-2 msk neutral rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 dl torr sherry
  • Mortlad svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Mixa tomaterna med socker och ättika till en slät sås.
  • Hacka löken fint och blanda med de mixade tomaterna.
  • Smaksätt såsen med sherry och svartpeppar och ringla ner rapsoljan.
  • Skär ner sillen i gaffelbitar och vänd ner i såsen.
  • Ta en sista smak på sillen. Tillsätt mer svartpeppar och sherry om det behövs.
Måltid: Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB