Stekta kantareller med Västerbottenost

292

Stekta kantareller med Västerbottenost

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 liter gula kantareller
  • 1 vitlöksklyfta, lätt krossad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0,5 msk olivolja
  • Salt & vitpeppar
  • Riven Västerbotten och krondill till servering

Instruktioner

  • Hetta upp en stekpanna utan matfett och lägg i svampen.
  • Låt svampen steka 3-4 minuter i ”torr stekpanna” tills den släpper sin vätska.
  • Tillsätt vitlöksklyfta och lök. Stek ett par minuter till med smör och olivolja tills svampen är härligt brynt och frasig.
  • Vänd ner fint plockad krondill och riv över osten vid servering!
Måltid: Förrätt, Huvudrätt, Lunch
Kök: Nordiskt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB