Kikärtspannkaka är både laktos, gluten och äggfri. Därför är den inte lika smidig som en vanlig pannkaka. Men ”pannkaksregeln” gäller här också! Den första blir alltid ful och det är helt ok.
Socca med rökt lax och ricotta
Ingredienser
- 3 dl kikärtsmjöl
- 3 dl vatten
- 200 g varmrökt lax
- 2 st vårlök
- 150 g ricotta
- 1 knippe dill
- Olivolja
- Salt
- Peppar
Instruktioner
- Börja med att blanda smeten. Ta 3 dl kikärtsmjöl, 3 dl vatten, 3 msk olivolja och 0,5 tsk salt. Vispa ihop och låt stå 15 minuter
- Dela laxen i bitar.
- Skiva löken tunt och plocka dillen.
- Stek soccan, som en lite tjockare pannkaka. Lägg upp på en tallrik. Klicka ut ricottan och toppa med varmrökt lax, vårlök och hackad dill.