Skeda över majsen på en bit ugnsbakad fisk.

Smörkokt majs med ansjovis
Ingredienser
- 3 färska majskolvar rensade från blad
- 1,5 dl vatten
- 50-75 g smör
- 4-5 anjovisfileèr
- 1-2 finhackade schalottenlökar
- 1 knippe persilja
- Saft från 1 citron
- Svartpeppar från kvarn till smaksättning
Till servering
- Ugnsbakad kummel eller torsk
Instruktioner
- Skär av majskornen på kolvarna med en vass kniv.
- Koka upp vatten och smör i en sauteuse/kastrull.
- Lägg i anjovis och mosa den lite i vätskan och tillsätt majskornen.
- Låt majsen sautera snabbt i vätskan i ca 3-4 minuter. Den ska fortfarande ha lite krispighet i bettet.
- Smaksätt med peppar, finhackad lök och persilja.
- Skeda över majsen på en bit ugnsbakad fisk. Hepp – maten är klar!