Tillbaka

Smörkokt majs med ansjovis

Måltid: Tillbehör
Servings: 4 portioner

Ingredienser

  • 3 färska majskolvar rensade från blad
  • 1,5 dl vatten
  • 50-75 g smör
  • 4-5 anjovisfileèr
  • 1-2 finhackade schalottenlökar
  • 1 knippe persilja
  • Saft från 1 citron
  • Svartpeppar från kvarn till smaksättning

Till servering

  • Ugnsbakad kummel eller torsk

Instruktioner

  • Skär av majskornen på kolvarna med en vass kniv.
  • Koka upp vatten och smör i en sauteuse/kastrull.
  • Lägg i anjovis och mosa den lite i vätskan och tillsätt majskornen.
  • Låt majsen sautera snabbt i vätskan i ca 3-4 minuter. Den ska fortfarande ha lite krispighet i bettet.
  • Smaksätt med peppar, finhackad lök och persilja.
  • Skeda över majsen på en bit ugnsbakad fisk. Hepp - maten är klar!