Ugnsbakad spetskål med ansjovissmör

5.6K

Supergod spetskål som funkar på på egen hand eller som tillbehör till grillad lax eller köttfärslimpa.

Foto: Lennart Weibull

Ugnsbakad spetskål med ansjovissmör

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 spetskål
  • 1 ask ansjovis 55 g
  • 100 g smör
  • 1 knippe persilja 30 g
  • saften från 1 citron
  • salt och svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Ställ kålen upprätt i en ugnsform och ställ formen i ugnen. Baka kålen i 45 minuter till 1 timme eller tills den är helt mjuk rakt igenom (känn efter med en provsticka).
  • Låt ansjovisen rinna av under tiden och hacka den sedan. Vispa ihop smör och ansjovis.
  • Hacka persiljan och rör ner i smöret tillsammans med citronsaften. Smaka av med salt och peppar.
  • Ta ut kålen och »klä av« det yttersta lagret. Skär av toppen och klicka på generöst med ansjovissmör.
Måltid: Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB