Smashburgers på grillen med hjälp av en stekpanna! Blir riktigt krispiga & fina på ytan.
Smashburger med karamelliserad lök & tryffelmajo
Ingredienser
- 800 g högrevsfärs eller nötfärs
- 150 g gruyère
- 4 burgarbröd
- 4 inlagda asiagurkor
- salt och nymalen svartpeppar
KARAMELLISERAD LÖK
- 3 skalade gula lökar
- 30 g smör
- ½ dl vatten
- 2 msk vinäger
- 2 msk ljust muscovadosocker
TRYFFELMAJO
- 1 ägg
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk dijonsenap
- 3 dl neutral rapsolja
- 2 krm salt
- 1 krm nymalen vitpeppar
- ett par droppar tryffelolja av bra kvalitet, max 1 krm
Instruktioner
KARAMELLISERAD LÖK
- Skär löken i klyftor, smält smöret i en stekpanna och stek löken på medelvärme.
- Häll i vattnet och låt allt koka in.
- När det börjar bli lite torrt i pannan, ha i vinäger och socker – låt det bli karamelliserat.
TRYFFELMAJO
- Knäck ägget i en hög mixerkanna som tillhör stavmixern.
- Tillsätt vinäger och senap och häll försiktigt ner olja i kannan utan att röra om.
- Sänk ner stavmixern i kannan och mixa till en slät och tjock majonnäs.
- Smaka av med salt, peppar och lite tryffelolja.
NU GRILLAR VI!
- Låt grillen bli varm med gasol eller träkol, här använder vi en stekpanna på gallret! Under tiden gör du löken och majonnäsen.
- Forma åtta bollar av köttet. Sätt en stekpanna på grillen och låt den bli riktigt varm.
- Lägg två bollar i stekpannan och smasha till ordentligt. Låt dem grillas ca 3 minuter på varje sida, salta och peppra samt lägg på en tjock skiva ost. Lägg burgarna på ett fat och varmhåll tills alla är stekta.
- Lägg ihop din burgare med bröd, lök, majonnäs och gurka.