Shakshuka med sötpotatis och crispy chili

375

Jag gillar när man kan göra allt i samma panna. En grym lunch till hela familjen!

Shakshuka med sötpotatis och crispy chili

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 små sötpotatisar
  • 1 rödlök
  • 2 stänger stjälkselleri
  • 2 burkar hela konserverade tomater
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • salt och svartpeppar till smaksättning
  • 4 ägg
  • 50 gr riven cheddarost
  • Smör och olivolja till stekning
  • 50 g hackad grönkål
  • 3 tsk crispy chili till servering

Instruktioner

  • Skala och skär ner sötpotatisen i grova tärningar. Hacka löken och sellerin fint.
  • Bryn potatis och grönsaker i olivolja och smör i en vid stekpanna 3-4 minuter. Häll över tomaterna och mosa dem lätt med en gaffel. Sjud i 6-8 minuter och smaksätt med paprikapulver salt och peppar.
  • Knäck äggen i 4 små skålar. Gör en liten grop i ”såsen” och häll ner äggen i gropen.
  • Strö över cheddarosten och sjud alltsammans ca 4-5 minuter under lock. Du ser när äggvitan blivit ”pärlemovit” det är då dags att servera.
  • Toppa rätten med grönkålsbladen och crispy chili.
Måltid: Huvudrätt, Lunch
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB