Jag gillar när man kan göra allt i samma panna. En grym lunch till hela familjen!
Shakshuka med sötpotatis och crispy chili
Ingredients
- 2 små sötpotatisar
- 1 rödlök
- 2 stänger stjälkselleri
- 2 burkar hela konserverade tomater
- 1 tsk rökt paprikapulver
- salt och svartpeppar till smaksättning
- 4 ägg
- 50 gr riven cheddarost
- Smör och olivolja till stekning
- 50 g hackad grönkål
- 3 tsk crispy chili till servering
Instructions
- Skala och skär ner sötpotatisen i grova tärningar. Hacka löken och sellerin fint.
- Bryn potatis och grönsaker i olivolja och smör i en vid stekpanna 3-4 minuter. Häll över tomaterna och mosa dem lätt med en gaffel. Sjud i 6-8 minuter och smaksätt med paprikapulver salt och peppar.
- Knäck äggen i 4 små skålar. Gör en liten grop i ”såsen” och häll ner äggen i gropen.
- Strö över cheddarosten och sjud alltsammans ca 4-5 minuter under lock. Du ser när äggvitan blivit ”pärlemovit” det är då dags att servera.
- Toppa rätten med grönkålsbladen och crispy chili.