Schnitzel Cordon Bleu

17.5K

En dubbelpanerad klassiker.

Schnitzel Cordon Bleu

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 tjocka skivor av skink eller kalvinnanlår (ca 180 g per styck]
  • 8 grova stavar lagrad Emmentalerost, ca 200 g totalt
  • 8 skivor rökt skinka
  • 4 tsk dijonsenap
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • neutral rapsolja och smör till stekning
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3-4 dl pankoströbröd
  • Gröna ärtor och citronklyftor till servering

Instruktioner

  • Banka ut köttet till schnitzlar på skärbrädan eller bänken. Salta och peppra.
  • Bred på senap, lägg på osten och skinkan. Vik ihop köttet dubbelt.
  • Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål.
  • Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt av panering på alla kanter.
  • Stek gyllenbrunt i rapsolja och en rejäl klick smör ca 5-6 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn utan stek på medelhög värme och ös köttet under tiden med smöret.
  • Servera med smörsvängda gröna ärtor och citronklyftor.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB