Prova en fräsch savojkålsallad i jul! Krämig parmesandressing och knapriga hasselnötter – perfekt till skinkan!
Savojkålsallad med parmesandressing och hasselnötter
Ingredienser
- 1 liten savojkål
- Saften från 0,5 citron
- 1 dl rostade hackade hasselnötter
- Havssalt och vitpeppar från kvarn
Yoghurtdressing med parmesan
- 3 dl tjock yoghurt
- 20 gr gräslök
- 30 gr persilja
- 50 gr riven parmesan
- 4 sardellfiléer + 3 msk olja från sardellerna
- 3-4 stänk grön tabasco
- Saften från 0,5 citron
Instruktioner
- Dela halva kålen i grova klyftor. Strimla den andra halvan fint.
- Mixa alla ingredienser till dressingen och smaksätt med salt och tabasco.
- Bryn kålklyftorna i en ”torr stekpanna”, alltså inget matfett i stekpannan, på medelhög värme tills den nästan känns grillad och har mjuknat lite. Salta och peppra.
- Lägg den strimlade kålen i en skål, stänk över citronsaft och smaksätt med lite salt.
- Fördela såsen på ett stort runt fat, lägg på den varma rostade kålen och toppa med den strimlade kålen samt hackade hasselnötter. Låt gästerna blanda runt salladen vid bordet själva.