Snabb pappardelle med broccoli, parmesan och stekt citron

477
TIPS!

Den råa äggulan är pricken över i:et!

Enkel men makalöst god pappardelle med riven broccoli och parmesan. Den stekta citronen och den råa äggulan är pricken över i:et.

Snabb pappardelle med broccoli, parmesan och stekt citron

Portioner 4

Ingredienser

  • 500 g pasta pappardelle
  • 500 g broccoli
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 0,5-1 msk olivolja till stekning
  • 1 dl riven parmesan + lite extra till servering
  • 4 äggulor
  • havssalt och svartpeppar till servering

Instruktioner

  • Koka upp 2 liter vatten i en kastrull med 1,5 msk salt.
  • Skölj och riv broccolin grovt på rivjärn, skala och skiva vitlöken tunt.
  • Lägg ner pastan och koka ”al dente” cirka 8 minuter eller enligt anvisning på paket.
  • Dela citronen och stek/grilla snittytan med minimalt med olivolja i en stekpanna eller grilljärn, den ska få en gulbrun karamelliserad färg. Ta av citronen från spisen och spara till servering.
  • Häll av pastan och spara cirka 1 dl av pastavattnet. Hetta upp olivolja i en kastrull och rosta vitlöken gyllenbrun, tillsätt pastan, broccoli och parmesan veva snabbt runt pastan och smaksätt salt med peppar. Späd med 4-5 msk av pastavattnet så det blir pastan lite extra krämigt.
  • Servera med rå äggula, riven parmesan och stekt citron som pressas över anrättningen.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB