
Sallad på nypotatis
Ingredienser
- 600 g ljummen nykokt potatis
- 1 knippe rädisor
- 2 salladslökar
- 3 dl grekisk yoghurt
- 3 msk gräsig olivolja till servering
Dressing
- 1 hel solovitlök
- 3 cm färsk ingefära
- 2 tsk Garam Masala
- 2 tsk stark curry
- 1 tsk hel spiskummin
- 2 tsk harissa
- 0,5 tsk salt
- ¾ dl rapsolja
Instruktioner
- Sätt på saltat vatten till potatisen med dillstjälkar och 2 remsor citronskal i.
- När vattnet kokat upp så lägg i potatisen och koka i ungefär 20 min. Det ska vara en liten liten kärna i den. Häll av den och låt den ånga färdigt.
- Dags för dessingen! Kör kryddor, vitlök och ingefära i en snabbhack och hetta samtidigt upp oljan till 85 grader i en kastrull.
- Lägg kryddmixen i en rostfri bunke och slå den heta olja över. Blanda runt och låt stå i ca 15 min så alla smaker kommer fram.
- Blanda ner kryddoljan i potatisen och tillsätt till sist tunt skivade rädisor och lök, blanda runt ordentligt.
- Bred ut yoghurt på ett fat eller i en bred skål och toppa med potatisen! Servera medan potatisen är ljummen.