Tillbaka

Sallad på nypotatis

Servings: 4 portioner

Ingredienser

  • 600 g ljummen nykokt potatis
  • 1 knippe rädisor
  • 2 salladslökar
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk gräsig olivolja till servering

Dressing

  • 1 hel solovitlök
  • 3 cm färsk ingefära
  • 2 tsk Garam Masala
  • 2 tsk stark curry
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 2 tsk harissa
  • 0,5 tsk salt
  • ¾ dl rapsolja

Instruktioner

  • Sätt på saltat vatten till potatisen med dillstjälkar och 2 remsor citronskal i.
  • När vattnet kokat upp så lägg i potatisen och koka i ungefär 20 min. Det ska vara en liten liten kärna i den. Häll av den och låt den ånga färdigt.
  • Dags för dessingen! Kör kryddor, vitlök och ingefära i en snabbhack och hetta samtidigt upp oljan till 85 grader i en kastrull.
  • Lägg kryddmixen i en rostfri bunke och slå den heta olja över. Blanda runt och låt stå i ca 15 min så alla smaker kommer fram.
  • Blanda ner kryddoljan i potatisen och tillsätt till sist tunt skivade rädisor och lök, blanda runt ordentligt.
  • Bred ut yoghurt på ett fat eller i en bred skål och toppa med potatisen! Servera medan potatisen är ljummen.