Råkost på kål med mormors dressing
Ingredienser
- 0,25 savojkål
- 200 g grönkål
- 1 fänkål
- 0,5 citron
- 0,5 tsk havssalt
Mormors dressing
- 2,5 dl vispgrädde
- 0,5 kapsyl ättika 24%
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk socker
Instruktioner
- Repa grönkålen, hyvla fänkålen tunt på mandolin, plocka och repa små remsor av savojkålen utan den tjocka mittnerven kommer med och lägg alltsammans på ett stort fat.
- Salta och pressa över citronsaft, tvätta händerna och massera kålen ett par minuter med händerna så den blir mör och mjuk.
- Rör samman grädden med ättika, salt och socker tills den tjocknar lätt och blir en krämig dressing.
- Ringla över dressingen och blanda runt ordentligt så det täcker runt kålen.
- Lägg upp på ett fat och servera direkt!