Pumpakaka med limefrosting

488

Som en morotskaka fast med pumpa och palsternacka istället.

Pumpakaka med limefrosting

Portioner 20 bitar

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2,5 dl ekologiskt rörsocker
  • 3 ägg
  • 200 g riven muscatpumpa
  • 150 g riven palsternacka
  • 3 dl vetemjöl special
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 3 tsk finrivet apelsinskal

Frosting

  • 25 gr smör
  • 175 g Philadelphia ost
  • 150 g grekisk yoghurt
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • rivet skal från 1 lime
  • 0,5 dl rostade saltade pumpakärnor

Instruktioner

  • Sätt ugnen till 175 grader.
  • Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget till en jämn smet.
  • Tillsätt riven pumpa och palsternacka. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner i smeten.
  • Fördela ut smeten i en smord form och baka av i ca 20-25 minuter. Låt svalna innan frosting breds på.

Frosting

  • Vispa smör, socker och Philadelphiaost pösigt. Vänd ner vaniljpulver och rivet limeskal. Bred krämen ovanpå kakan och strö över pumpakärnor. Skär upp i mindre bitar och servera.
Måltid: Bröd & kakor
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB