Potatistortilla

8.7K
Potatistortillan är perfekt bjudmat till många. Lika god kall som varm.

Foto: Lennart Weibull

Potatistortilla

Portioner 4

Ingredienser

  • 700 g fast potatis
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 gul lök i tunna skivor
  • 1 tsk salt och svartpeppar ur kvarn
  • 7 ägg

Instruktioner

  • Skala potatisen och skär den i 1⁄2 cm tjocka skivor.
  • Värm olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i potatis och lök och sautera dem i 10–15 minuter. Salta och peppra. Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Knäck äggen i en skål, tillsätt potatis och lök och vänd runt så att allt blandas väl. Häll ner blandningen i en het stekpanna och stek i 10–15 minuter på medelvärme. Smeten ska sätta sig ute i kanten men fortfarande vara lite lös och krämig i mitten.
  • Täck tortillan med ett platt lock och vänd pannan upp och ner så att tortillan hamnar på locket. Låt den sedan glida ner i stekpannan med den stekta sidan uppåt. Stek den andra sidan i ett par minuter, tills den är gyllenbrun och frasig.
Måltid: Tillbehör
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB