Misobakad lax med ängssyragrädde

98

Servera med färskpotatis med maskrospesto.

Foto: Freddy Billqvist 

Misobakad lax med ängssyragrädde

Servings 4 portioner

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé med skinn à 180 g
  • ¾ dl sake eller torr vit vermouth
  • ¾ dl mirin
  • ½ msk honung
  • 1 dl misopasta

ÄNGSSYRAGRÄDDE

  • 2 ½ dl vispgrädde
  • ½ kapsyl ättika, 24%
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 näve ängssyrablad
  • ½ knippe dill

Instruktioner

  • Koka upp sake, mirin och honung i en kastrull. Ta av från spisen, blanda i misopastan och rör om så det blir helt blandat, låt svalna.
  • Lägg laxbitarna i en bunke. Häll över misomarinaden och låt stå 35–40 minuter.
  • Häll grädden i en skål och tillsätt ättika, salt och socker. Rör tills grädden tjocknar lätt och blir en krämig dressing.
  • Torka bort överflödig marinad från fisken och stek bitarna gyllenbruna i en stekpanna, 4–5 minuter.
  • Vänd ner ängssyrablad och dill i grädden och servera till laxen.
Like 0
Close
© Copyright Tina Nordström AB