En enkel sallad att slänga fram efter sommarmiddagen tillsammans med en klick rysk yoghurt.
Foto: Charlie Drevstam
Melonsallad med campari och macadamianötter
Ingredienser
- 1 liten vattenmelon
- 0,5 honungsmelon
- 0,5 liten nätmelon
- 0,5 galiamelon
- 1 dl rostade hackade macadamianötter
Camparilag
- 1,5 dl strösocker
- 4 dl vatten
- saften från 0 5 lime
- 1,5 dl campari
Till servering
- rysk yoghurt
Instruktioner
- Koka upp socker, vatten och limesaft och låt sjuda i 3–5 minuter. Ta från värmen och låt svalna. Tillsätt camparin.
- Ta ut kulor ur melonerna med kuljärn eller skala och skär dem i mindre bitar. Lägg melonkulorna i lagen. Låt stå i kylen i 2 timmar.
- Strö över macadamianötterna och servera.
Anteckning
Mango och persika passar också fint till camparilagen.