Brödet till soppan är en riktig partysnubbe även till vardags. Man vill bara ha mer!

Majssoppa med chili och partybulle med örter och brie
Ingredienser
SOPPA
- 1 skalad schalottenlök
- 1 skalad vitlöksklyfta
- 2 msk majsolja eller neutral kokosolja
- 350 g frysta majskorn
- 1 tsk sambal oelek (funkar med sriracha också)
- 1 burk kokosmjölk (400 ml)
- 8 dl grönsaksbuljong
- 0,75 tsk salt
- 2 lime
PARTYBULLE
- 75 g smör
- 1 knippe örter (typ rosmarin, persilja & timjan)
- 2 skalade vitlöksklyftor
- 4 vallmofrallor
- 150 g brie
- ett par nypor flingsalt
Instruktioner
SOPPA
- Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs i majs- eller kokosoljan i en kastrull.
- Häll i majskorn, sambal, kokosmjölk och buljong. Låt sjuda 10–15 minuter.
- Mixa soppan slät och smaksätt med salt och pressad lime.
PARTYBULLE
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält smöret. Finhacka örterna och riv vitlöken. Blanda ner i smöret.
- Skär ett grovt rutmönster i bröden och skeda över vitlökssmöret.
- Tryck ner skivor av brie i skårorna och strö över flingsalt.
- Baka gyllene och krispiga i ugnen tills osten smält ner i bröden, det tar 8–10 minuter. Servera som brytbröd mitt på bordet till soppan.