Vågar knappt säga det, men ska man göra den här soppan är frysta majskorn outstanding. Brödet till soppan är en riktig partysnubbe även till vardags. Man vill bara ha mer!
Majssoppa med chili och partybulle med örter och brie
Ingredienser
SOPPA
- 1 skalad schalottenlök
- 1 skalad vitlöksklyfta
- 2 msk majsolja eller neutral kokosolja
- 350 g frysta majskorn
- 1 tsk sambal oelek (funkar med sriracha också)
- 1 burk kokosmjölk (400 ml)
- 8 dl grönsaksbuljong
- 0,75 tsk salt
- 2 lime
PARTYBULLE
- 75 g smör
- 1 knippe örter (typ rosmarin, persilja & timjan)
- 2 skalade vitlöksklyftor
- 4 vallmofrallor
- 150 g brie
- ett par nypor flingsalt
Instruktioner
SOPPA
- Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs i majs- eller kokosoljan i en kastrull.
- Häll i majskorn, sambal, kokosmjölk och buljong. Låt sjuda 10–15 minuter.
- Mixa soppan slät och smaksätt med salt och pressad lime.
PARTYBULLE
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält smöret. Finhacka örterna och riv vitlöken. Blanda ner i smöret.
- Skär ett grovt rutmönster i bröden och skeda över vitlökssmöret.
- Tryck ner skivor av brie i skårorna och strö över flingsalt.
- Baka gyllene och krispiga i ugnen tills osten smält ner i bröden, det tar 8–10 minuter. Servera som brytbröd mitt på bordet till soppan.