Ett tips när du plockat på dig alldeles för många majskolvar på fältet. Behåll blasten på kolvarna och packa i zippåsar. Frys in direkt utan att förkoka dem. När ni vill käka dem : Ta ut och låt majskolvarna tina, kör (med blasten kvar) i mikron ca 5 minuter.
Majs, nobisdressing med brynt smör
Ingredienser
- 4 kokta eller grillade majskolvar
- 2 ägg, kokta 2 ½ minuter
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 krm salt
- 1 ½ dl neutral rapsolja
- 2 dl brynt smör
- sesamolja, rostade sesamfrön och ev gräslök
Instruktioner
- Gröp ur de lättkokta äggen och lägg i en mixerbehållare. Tillsätt senap, vinäger och en nypa salt.
- Mixa snabbt ihop med en stavmixer, tillsätt sen olja och brynt smör försiktigt i en jämn stråle medan du fortsätter mixa tills dressingen är tjock och krämig.
- Dutta i ett stänk sesamolja. Hepp, klart ! Smeta såsen på majskolvarna och strö över sesamfrön och eventuellt hackad gräslök.