Majs, nobisdressing med brynt smör

197

Ett tips när du plockat på dig alldeles för många majskolvar på fältet. Behåll blasten på kolvarna och packa i zippåsar. Frys in direkt utan att förkoka dem. När ni vill käka dem : Ta ut och låt majskolvarna tina, kör (med blasten kvar) i mikron ca 5 minuter.

Majs, nobisdressing med brynt smör

Portioner 4 hungriga

Ingredienser

  • 4 kokta eller grillade majskolvar
  • 2 ägg, kokta 2 ½ minuter
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 ½ dl neutral rapsolja
  • 2 dl brynt smör
  • sesamolja, rostade sesamfrön och ev gräslök

Instruktioner

  • Gröp ur de lättkokta äggen och lägg i en mixerbehållare. Tillsätt senap, vinäger och en nypa salt.
  • Mixa snabbt ihop med en stavmixer, tillsätt sen olja och brynt smör försiktigt i en jämn stråle medan du fortsätter mixa tills dressingen är tjock och krämig.
  • Dutta i ett stänk sesamolja. Hepp, klart ! Smeta såsen på majskolvarna och strö över sesamfrön och eventuellt hackad gräslök.
Måltid: Lunch, Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB