Mac ’n’ cheese på blomkål

6

Stek på några goda isterband och servera till gratängen. 
Foto: Freddy Billqvist

Mac ’n’ cheese på blomkål

Servings 4 hungriga

Ingredienser

  • 1 stor blomkål
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ tsk rökt paprikapulver
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 2 dl riven cheddar
  • 250 g mascarpone eller annan naturell färskost
  • ¾ tsk salt
  • 1 knippe dill
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Ratta upp ugnen på 250 grader varmluft med grill.
  • Plocka blomkålen i små buketter och förväll i kokande saltat vatten (1 msk salt per liter vatten), kyl ner direkt så de blir al dente och låt dem mellanlanda på en torr handduk.
  • Blanda mjölk och crème fraiche med kryddorna och 3/4 av cheddarn i en bunke. Rör samman, vänd sen ner färskosten och smaka av med salt och peppar.
  • Varva blomkål och sås i en ugnsform, fördela även resterande cheddarost mellan lagren och på toppen.
  • Kasa in formen i ugnen och grädda tills all ost har smält, ca 15 minuter. Strö över hackad dill vid servering.
Måltid: Tillbehör
Like 0
Close
© Copyright Tina Nordström AB