Stek på några goda isterband och servera till gratängen.
Foto: Freddy Billqvist

Mac ’n’ cheese på blomkål
Ingredienser
- 1 stor blomkål
- 2 dl mjölk
- 2 dl crème fraiche
- ½ tsk rökt paprikapulver
- 2 krm malen muskotnöt
- 2 dl riven cheddar
- 250 g mascarpone eller annan naturell färskost
- ¾ tsk salt
- 1 knippe dill
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Ratta upp ugnen på 250 grader varmluft med grill.
- Plocka blomkålen i små buketter och förväll i kokande saltat vatten (1 msk salt per liter vatten), kyl ner direkt så de blir al dente och låt dem mellanlanda på en torr handduk.
- Blanda mjölk och crème fraiche med kryddorna och 3/4 av cheddarn i en bunke. Rör samman, vänd sen ner färskosten och smaka av med salt och peppar.
- Varva blomkål och sås i en ugnsform, fördela även resterande cheddarost mellan lagren och på toppen.
- Kasa in formen i ugnen och grädda tills all ost har smält, ca 15 minuter. Strö över hackad dill vid servering.