Servera med lammfärsspetten med hembakade naanbröd och grillade äpplen med halloumi och russin. De är också goda till yoghurt med fänkål, ingefära och granatäpple.
Foto: Charlie Drevstam
Lammfärskebab
Ingredienser
- 9 citrongräs
- 0,5 gul lök
- 600 g lammfärs
- 1 tsk salt
- 4 msk hackad persilja
- svartpeppar ur kvarn
Instruktioner
- Tänd grillen och låt den få fin glöd.
- Blötlägg de åtta citrongräsen i kallt vatten i 15–20 minuter (då blir de inte brända på grillen).
- Skala och riv den halva löken.
- Blanda färsen med salt, riven lök och hackad persilja.
- Finhacka den yttersta delen av ett citrongräs (det ska bli cirka 2 msk). Smaksätt färsen med hacket och lite grovmalen svartpeppar.
- Forma färsen till små järpformade bollar runt citrongräset längst ner vid roten. Grilla spetten i ett par minuter på varje sida på medelvarm grill. Vänd dem lite då och då.
- Servera spetten med naanbröd och en god sås.