Kantarellsoppa

1.7K
MUMS!

Snabbt, enkelt & makalöst gott

Svamptider och vad är väl godare än en kantarellsoppa. Snabbt, enkelt & makalöst gott.

Kantarellsoppa

Portioner 4

Ingredienser

  • 350 g kantareller
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stänger stjälkselleri
  • 2 kvistar krondill
  • 1,5 dl vitt vin
  • 5 dl grädde Funkar med fryst. Köp när den är billig och lägg i frysen
  • 6 dl vatten
  • smör till stekning
  • salt och peppar till smaksättning

Instruktioner

  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Borsta av och plocka undan dom fina kantarellerna till stekning och använd ”fulkantareller” till soppkoket.
  • Fräs fulsvampen i smör tillsammans med selleri, löken och vitlök.
  • Häll på vin och låt det koka in 2-3 minuter. Tillsätt grädden, krondill och vatten. låt soppan koka upp.
  • Koka upp och låt småkoka i ca 10-12 minuter.
  • Ta upp krondillen och mixa soppan slät och smaksätt med salt och peppar.
  • Stek resten av svampen i het torr panna till en början så att vätskan ångas bort. Avsluta med en klick smör och salt vid servering.
Måltid: Soppa
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB