Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Kronärtskocka med kantarellsmör
Måltid:
Lunch, Tillbehör, Tilltugg & Godis
Servings:
4
Ingredienser
KOKT KRONÄRTSKOCKA
4
kronärtskockor
2
msk
citronsaft
1 ½
msk
salt per liter vatten
KANTARELLSMÖR MED NDUJA
300
g
smör + till stekning
2
skalade gula lökar
2
skalade vitlöksklyftor
1
dl
rapsolja
200
g
kantareller
1
dl
torrt vitt vin
1
msk
nduja (bredbar salami)
½
tsk
salt
1
citron
Instruktioner
KOKT KRONÄRTSKOCKA
Bryt av stjälkarna från skockorna. Lägg skockorna i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och tillsätt citronsaft och salt.
Lägg gärna ett litet lock som tyngd på skockorna så att de trycks ner under vattnet. Koka skockorna under lock 20–25 minuter. Håll varma!
KANTARELLSMÖR MED NDUJA
Skär smöret i stora kuber.
Finhacka lök och vitlök, fräs i ett par matskedar smör och rapsolja.
Tillsätt svampen och låt den steka med 5–6 minuter.
Slå på vinet och låt det koka in nästan helt i svampen, skeda i ndujapastan och tillsätt saltet. Låt svampblandningen svalna litegrann.
Lägg svampblandning, smörkuber och resten av rapsoljan i en matberedare med kniv. Kör till ett fluffigt lent smör och smaksätt med rivet citronskal.
Servera till de varma kronärtskockorna.